Nytt bad

Planlegging av nytt bad

Et baderom kan være en tidskapsel, og gi et helhetlig inntrykk av trendene da det ble laget. Ikke alle baderomstrender oppfattes like fine i dag. Har du gjort om barndomshjemmet ditt til en moderne bolig med åpne rom, lyse flater og skandinaviske designmøbler, er det kanskje ikke like stas med det rosa badet fra 80-tallet, fullt av dekorfliser med blomster og duer? Om du trenger litt inspirasjon til nytt bad, sjekk siden vår med eksempler på flotte baderom vi har pusset opp eller renovert i Oslo.

Nytt bad

Hva koster det å bygge nytt baderom

Det er det mange som lurer på og kanskje er det en grunn til at du har ventet med å pusse opp baderommet? Et nytt bad er ikke noe du kan gjøre selv, sånn helt uten videre. Vann og strøm må kobles fra, du må ta vekk flisene og fjerne sanitærmøblene, og kanskje må det ganske mye arbeid til på vegg, gulv og rør før badet kan bygges opp igjen, lag for lag. Dette at det er så omfattende, kan føre til at du utsetter å sette igang oppussingen med nytt bad, til du føler at du har tid og overskudd. Og hvor mye koster det egentlig? En slik prosess kan føles litt overveldende, rett og slett.

Som du vet – det aller første steget er planleggingen, og det trenger du ikke skru av vannet for! Planlegger du godt, vil jobben ta kortere tid, og gi deg langt mindre stress.

Forslag: Du tenker gjennom hva du trenger, sjekker når du har ferie eller mulighet for å klare deg uten bad – og vi gir deg en plan over hvordan det kan gjøres! Har du en plantegning å vise oss også, er det supert. Da kan vi kanskje gi deg en omtrentlig pris i tillegg.

Nytt bad

Eldre bad er ofte ikke i tråd med våtromsnormen  

Gamle bad kan være sjarmerende, og passe godt inn i stil med resten av huset, om dette representerer en typisk tidsepoke. Allikevel er det ofte ikke så lurt å beholde badet som det er, og bare bytte ut dusjen og vasken. Eldre bad fulgte ikke nåtidens krav til våtrom da de ble laget, og det kan ligge fuktighet og lure under de klassiske flisene.

Vi kan gjenskape det originale badet 

Men, ikke fortvil, det finnes fantastiske reproduksjoner av alle typer fliser og baderomstilbehør. På denne måten vil du kunne gjenskape et fordums baderom i all sin antikke prakt, men med dagens trygge standard – og ikke minst, med dagens fantastiske komfort. For de hadde neimen ikke varme i gulvet i 1920! Og hva med å høre på klassisk musikk fra skjulte høyttalere i taket, der du ligger i det franske badekaret med løveføtter?

Baderomstrender kommer og går

Som med alt annet, er det trender også innen baderom. Interiørbladene har alltid masse lekkert å vise, og det kan være lurt å orientere seg godt så du vet hva som finnes der ute når du skal ha nytt bad. Det er også lett å la seg rive med av hva som er trenden i Oslo akkurat nå, og ikke kanskje tenke på det helhetlige, eller hvor varig installasjonen skal være.

Vi har lang erfaring med å renovere bad, fra de fleste tidsepoker. Sjekk også eksemplene våre på utført arbeid, kanskje du finner litt inspirasjon? Vi kan bistå deg med forslag til både fliser og installasjoner om du ønsker. Våre rørleggere er alltid oppdatert på det nyeste innen fagfeltet, også når det gjelder trender og nye produkter. Det er ikke alltid like lett å manøvrere i jungelen av leverandører der ute, så bare spør oss. Vi setter pris på å bli spurt!

Nytt Bad

Tidløst design går aldri av moten

Det er kult med marmor i dusjen, men er det enkelt å vedlikeholde over tid? Og hvor mye vekt tåler egentlig badet ditt når det ligger i et enkelt rekkehus fra 50-tallet? Er det lurt å montere regnfallsdusj i det lille badet med skråtak? Alt dette er det viktig å få diskutert med fagfolk, slik at du får et realistisk bilde av hva som egentlig lønner seg for deg. Husk at når du først får deg et nytt bad, bør det vare lenge, og tåle tidens tann – både kvalitetsmessig og designmessig.

Få et bad som harmonerer godt og gir et delikat inntrykk 

En annen ting å huske på når du skal velge produkter og design, er å faktisk legge også detaljene frem for håndverkeren før du kjøper eller bestiller. Kanskje er det noe viktig du ikke visste du måtte ta hensyn til? Vi har sett kunder som har måttet bytte eller kjøpe nytt, fordi de ikke var klar over hvordan de forskjellige produktene skal passe sammen. Kanskje er det ikke mulig å montere de aller største flisene i ditt bad – uten at de sprekker opp? Kanskje velger du feil bryter til det vegghengte toalettet ditt, slik at du ikke når knappen med setet oppslått? Den billigste løsningen blir plutselig ikke så billig lenger, om du må kjøpe en til.

Våre rørleggere vet hvordan dette fungerer i praksis, så spør oss heller en gang for mye!

Noen nøkkelpunkter ved planlegging av nytt bad

Budsjett: Sett et realistisk budsjett for prosjektet ditt og husk å sette av litt ekstra penger for uforutsette utgifter.
Stil og design: Tenk på farger og materialvalg som passer dine preferanser.
Funksjonalitet: Tenk på hvem som skal bruke badet og tilpass planløsningen så den imøtekommer  behovene.
Belysning: God belysning er viktig på badet. 
Miljøhensyn: Vurder miljøvennlige alternativer, som vannbesparende armaturer og toaletter.
Godkjenning og tillatelser: Sørge for å skaffe eventuelle nødvendige tillatelser.
Lagringsplass:  Sørg for å inkludere nok lagringsplass
Vann- og avløpssystemer: Sørg for at VVS-systemet er riktig dimensjonert og installert.

Bruk alltid en mesterbedrift til å jobbe på våtrommet ditt

Rørleggerhuset er en mesterbedrift med sentral godkjenning og våtromssertifikat, slik at du kan være trygg på at arbeidet blir skikkelig utført. 

Dornbracht har eksepsjonelt design 

Donrbracht produkter har utsøkt design og et minimalistisk konsept, som hever ethvert baderom. Med Dornbracht kan du alltid være sikker på at ditt valg, vil være like varig som det er tidløst. Med produkter fra Dornbracht, kan du være kreativ på tvers av design og serier.

Vi leverer Dornbracht produkter til markedsledende priser til kunder i Oslo og Akershus.

Se noen tidligere referanser

 

Vi er her for å hjelpe deg

Døgnservice
40 08 40 40
Hverdager som helligdager.

Send oss en e-post
post@rorleggerhuset.no

Her holder vi til
Frysjaveien 35
0484 Oslo

Sentralt godkjent

Godkjent for ansvarsrett

Mesterbrev

Mestermerket

Byggebransjens våtromsnorm

Godkjent våtromsbedrift

Startbank

Leverandørregister for bygg og anlegg

Godkjent lærebedrift

Godkjent lærebedrift

Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn-sertifisert

Velger du en mesterbedrift som oss - får du garantert solid fagkompetanse

Døgnservice