Nybygg

Vi har døgnvakt på høytrykkspyling av rør og avløp 

DØGNSERVICE 91 90 20 20

Rørleggerhuset har en egen spyle avdeling for tjenester med høytrykkspyling, som vi kaller SpyleHuset. Høytrykksspyling er en teknologi for å få bukt med en rekke problemer i dine tette rør, en teknologi som vi er veldig gode på. Høytrykksspyling er både effektivt og miljøvennlig! Helt i tråd med vår filosofi.

Høytrykkspyling av tette rør, hva er det

Som navnet antyder, handler dette om å spyle med en vannstråle som har et spesielt høyt trykk. Ved hjelp av en kompressor og spesielle dyser, øker trykket drastisk. Vannstrålen oppnår dermed stor hastighet, og får skikkelig kraft til å løsne opp hva det skulle være som tetter rørene dine. De største og sterkeste får en vannstråle som regelrett skjærer seg igjennom proppen med riktige dyser. Det finnes en rekke små høytrykkspylere til hobbybruk på terrassen og lignende, men når vi snakker om høytrykkspyling av tette avløp, handler dette om utstyr i en helt annen divisjon.

Hva slags høytrykkspyler bruker vi til tette rør

Vi har forskjellig utstyr vi benytter i vår spylebil, avhengig av type jobb som skal utføres. Vår kraftigste høytrykkspyler brukes ved store blokkeringer i større rør. Den har et trykk på hele 250 bar, og kan fjerne store blokkeringer i de tette rørene som om det var sukkerspinn.

Gøy å bruke, men ikke alltid nødvendig for de mindre jobbene. Til høytrykkspyling av enklere kaliber har vi 4 forskjellige typer slanger og spesialtilpassede dyser til enhver tid i bilen. Disse er lett å håndtere og effektiv på alle smårør, samt kriker og kroker i avløpet. Samtidig er den skånsom mot materialene, selv om den har et trykk på 50-200 bar. Ved hjelp av en kyndig fagperson kan høytrykkspyleren gjøre rørene dine åpne og rene på kort tid. Helt uten skadelige kjemikalier!

Ved å bruke varmt vann, kan spylingen også bli svært effektiv mot fett- og såpeansamlinger, som ofte er problemet ved høytrykksspyling av rør.

Høytrykksspyling av rør

Rørspyling 

Høytrykksspylingen kan fjerne et akutt stopp i rør eller avløp, og gjør at avløpet kan benyttes som normalt igjen. Samtidig kan høytrykksspyling benyttes forebyggende. Dette gjelder spesielt for rør med lite eller dårlig fall. Hvis røret har dårlig fall, kan det skje at kun vannet renner ut, mens papir og slam blir liggende igjen. Om rørene spyles jevnlig, fjernes slammet, og dette reduserer faren for tette avløp. Slikt vedlikehold med høytrykkspyler kan vise seg å være langt billigere enn et akutt tett avløp, med påfølgende skader og bekymringer.

Om du har gjentakende kloakkstopp, bør du spørre oss om en rørinspeksjon med kamera av rør og avløp. Kanskje finnes det en bedre måte å løse dette på, enn å måtte spyle igjen

 

Når passer det IKKE med høytrykkspyling av rør

Vi kan høytrykksspyle de aller fleste typer tette avløp, fra tynne rør på 32mm og helt opp til 250 mm. Forbeholdet er at det ikke er skader på rørene som skal spyles. Om det finnes noen skader på rørene, kan dette avdekkes ved å gjennomføre en rørinspeksjon i forkant. Dette kan vi selvsagt også utføre! Det kan være greit å vite hva vi har å forholde oss til, uansett, før vi setter i gang. Under en rørinspeksjon blir det også enkelt å se akkurat hva som tetter til avløpet ditt. Slik vil vi kunne gjennomføre rensingen raskere og enda mer skånsomt.

En ikke helt uvanlig grunn til skader på rør, er gjerne røtter fra trær som har vokst inn i rørene utendørs.

 Høytrykksspyle rør på egen hånd

Som nevnt i forrige avsnitt, bør rørene kun høytrykksspyles om de er uten skader. Om du vil prøve å fikse tett avløp selv, anbefaler vi at du først tester tradisjonelle metoder å åpne avløpet på. (Antakelig har du testet disse allerede, og ikke lykkes med å åpne avløpet, siden du er inne på siden vår om høytrykkspyling av rør?)

De vanligste metodene du kan teste selv, er:

  • Gummipropp / avløpspumpe: dette er den tradisjonelle «do-smokken» som de fleste kjenner til. En gummikopp på enden av et treskaft plasseres over avløpet, og ved å pumpe den opp og ned skapes et vakuum som kan løsne små propper i røret.
  • Varmt vann: Kok opp noen liter vann, og hell ned i avløpet. Dette kan ofte løse propper av fett og såpe.
  • Stakefjær: Større propper kan deles opp og løsnes ved hjelp av en stakefjær. Dette er en stålvaier med en knott i fronten, som føres ned gjennom røret til den treffer proppen. Her dunker du knotten hardt inn i proppen til den deler seg og går an å skylle ned.
  • Rensespiral: Finnes som manuell, og for drill. En lang «skrue» av en vaier som føres ned i avløpet til du treffer proppen. Her skrur og dytter du til proppen gir seg og kan skylles ned.

Har du prøvd alt ovenfor, og avløpet fremdeles er tett?

Da foreslår vi at du tar en telefon til oss og får utført en høytrykksspyling av rørene ! Vi stiller opp med godt humør, tung ekspertise og det beste av utstyr. Vi bryr oss heller ikke om det ikke lukter roser av avløpet ditt!

24T DØGNSERVICE 91 90 20 20

Vi er her for å hjelpe deg

Døgnservice
91 90 20 20
Hverdager som helligdager.

Send oss en e-post
spylehuset@rorleggerhuset.no

Her holder vi til
Frysjaveien 35
0484 Oslo

Sentralt godkjent

Godkjent for ansvarsrett

Mesterbrev

Mestermerket

Byggebransjens våtromsnorm

Godkjent våtromsbedrift

Startbank

Leverandørregister for bygg og anlegg

Godkjent lærebedrift

Godkjent lærebedrift

Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn-sertifisert

Velger du en mesterbedrift som oss - får du garantert solid fagkompetanse

Døgnservice