Nybygg

Hva er vannbåren varme

Vannbåren varme er vann som varmes opp og sirkulerer i boligen via rør eller gjennom radiatorer. Vannbåren varme gir en god, lun og jevn varme i boligen. Vannbåren varme bidrar også til et sunnere inneklima, noe som er veldig bra for deg som sliter med allergi.

Vannbåren varme er spesielt egnet for boliger med gulvvarme eller store rom.

Hva koster det å legge vannbåren varme

Installering av vannbåren varme kan være dyrere enn andre oppvarmingsalternativer, men det kan gi langsiktige besparelser.

Prisene på vannbåren varme vil være avhengig av hvilken type bolig du har og den standarden du velger, men prisen beregnes ofte per kvadratmeter. Hvilke energikilder som skal brukes til å varme opp vannet er en av faktorene som spiller inn på prisen. 

De viktigste faktorene som påvirker kostnadene

Hvilken type system du velger.
Hvor mange rom eller områder du ønsker å oppvarme. 
Valg av varmekilde
Eksisterende installasjoner
Arbeidskostnader
Materialer og utstyr
Tidsramme

Rørleggerhuset kan hjelpe deg å vurdere om vannbåren varme er den rette løsningen for deg og dine behov. 

Vi leverer vannbåren varme til kunder i Oslo og Viken.

Hva er bergvarmepumpe 

Bergvarmepumpe henter varme fra grunnfjellet eller under bakken på tomten din, med en kollektor. En av fordelene med dette systemet, er at du ikke trenger stor tomt, da hullet i fjellet har en liten diameter. På den måten blir tomten og miljøet rundt lite preget. Dette er en av grunnene til at flere velger denne formen for varmepumpe. Videre konsentrerer varmepumpen den lagrede energien og distribuerer den til radiatorer, gulvvarme, bad og dusj. Borehulldybde er mellom 60 til 200 meter, men varierer etter energibehov.

Hva er jordvarmepumpe 

Varmepumpen er lik, men forskjellen ligger i hvilken type varmekilde som brukes, og energikilden kan være fjell, jord sjø eller grunnvann.  En jordvarmepumpe utnytter solvarmen som lagres i bakken og  passer perfekt for de som har tilgang på store utearealer.

Minimert energiforbruk og lavere strømregninger

Det er ingen nyhet at varmepumper generelt er både godt for miljøet og lommeboka. Vi blir mer og mer bevisste på smarte og langsiktige løsninger når det gjelder energi og forvaltning av våre ressurser. Med en bergvarmepumpe kan du raskt tjene inn pengene det kostet å kjøpe anlegget, ved at utgiftene for oppvarming av boligen faller betraktelig.

Økonomisk støtte fra Enøk og Enova

Du kan få inntil kr. 40.000,- for å gå over til miljøvennlig alternativ som varmepumpe. Myndighetene har som mål å helt fase ut fossilt brensel og dette er gode nyheter for deg som enten skal bygge ny bolig, eller har en eksisterende bolig, og ønsker å gå over til fornybar varme.
Merk at Enøk gir tilskudd til nybygg og Enova gir tilskudd til eksisterende bygg.

Innstallere bergvarmepumpe

Skal du pusse opp og rehabilitere eller bygge noe nytt? Vi har løsninger for alle typer bygg og vi hjelper deg gjerne med å velge riktig løsning og produkter. Bor du på Østlandet kan vi hjelpe deg med å forbedre inneklima og økonomien, ved å installere bergvarmepumpe og varmepumper. Vi prosjekterer og leverer i Oslo og Akershus. Vi ordner også innsending av nødvendig dokumentasjon til myndighetene.

Fordeler med vannbåren varme

Sunere inneklima
Energifleksibel
Miljøvennlig
Arealeffektiv
Jevn fordeling av varmen
Lavere strømregning

Vannbåren varme gir deg total fleksibilitet

Med vannbåren varme som gulvvarme, får du en løsning som gir en helt unik bekvemhet og et perfekt inneklima. Gulvflaten som varmeflate, vil forenkle møbeleringen og rengjøringen, siden det ikke vil være noen elementer på gulv og vegger å ta hensyn til.

Befaring og prisoverslag

Vi kommer gjerne hjem til deg på en gratis og uforpliktende befaring. Under befaringen hjelper vi deg med å finne den løsningen som passer best for deg og din bolig. Etter befaringen får du en pris på hva det kommer til å koste. 

Ønsker du å spare miljøet, er vannbåren varme definitivt det riktige valget for deg.

 

Vi er her for å hjelpe deg

Døgnservice
40 08 40 40
Hverdager som helligdager.

Send oss en e-post
post@rorleggerhuset.no

Her holder vi til
Frysjaveien 35
0484 Oslo

Sentralt godkjent

Godkjent for ansvarsrett

Mesterbrev

Mestermerket

Byggebransjens våtromsnorm

Godkjent våtromsbedrift

Startbank

Leverandørregister for bygg og anlegg

Godkjent lærebedrift

Godkjent lærebedrift

Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn-sertifisert

Velger du en mesterbedrift som oss - får du garantert solid fagkompetanse

Døgnservice